De mooiste witte bloemen voor in huis

Witte bloemen uitgelichte afbeelding 02

Samenvatting Artikel

Witte bloemen in huis plaatsen? Dit zijn mooiste!

Zoek je de mooiste witte bloemen voor in huis? Met witte bloemen kun je jouw woning een rustige en chique uitstraling geven. Niet voor niets worden deze bloemen zo vaak gekocht, want ze halen jouw interieur echt omhoog. Maar wat zijn precies de mooiste witte bloemen voor in huis? Wij zochten het uit en hebben enkele prachtige exemplaren voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Jasmijn

Jasmijn heeft de meest lekker geurende witte bloemen en beschikt over donkergroene bladeren. Dit is een zeer sierlijk struikje, waarbij de lange ranken om een boogje geleid kunnen worden. Je kunt ze mooi laten opgroeien tegen het kozijn of een kast. Jasmijn heeft een niet al te zonnige standplaats nodig, maar wel voldoende licht en water. Deze plant groeit snel en gedijt goed op een vochtige kluit. Tevens dien je deze plant om de 2 weken extra plantenvoeding te geven.

Phalaenopsis

De Phalaenopsis staat in ons land ook wel bekend als de maanorchidee. Dit is een plant met mooie witte bloemen die veel wordt gekocht. En dat is niet zonder reden. Niet alleen zijn deze planten erg mooi. De plant is ook zeer eenvoudig te verzorgen. Zet de Phalaenopsis op een lichte standplaats, maar niet direct in de zon. Geef de plant ook niet veel water. Een keer per week water geven is voldoende. De bloemen van deze prachtige plant kunnen drie maanden lang aan een stuk door bloeien, waardoor je er extra lang plezier van hebt.

Amaryllis

De Amaryllis is een van de meest mooie planten met witte bloemen. Deze bloemen groeien direct uit de bloembol en kun je in huis in de aarde zetten. Deze prachtige plant komt vooral in tropische gebieden voor, wat betekent dat je deze plant het beste op een warme plek neer kunt zetten. Vooral in de eerste weken heeft de bloembol veel warmte nodig, waardoor je deze het beste in de zon of bij de kachel kunt zetten. De Amaryllis wordt vooral veel gekocht tijdens de feestdagen.

Gardenia

De Gardenia beschikt over prachtige witte bloemen en glanzende diepgroene bladeren met aparte nerven. Ook ruikt deze bloem erg lekker. De gardenia kan bij een goede verzorging wel honderd bloemen geven. Je kunt deze plant het beste op een lichte plek zetten, maar niet in de volle zon. Zorg ervoor dat de kluit vochtig is, maar niet te vochtig. Ook is het aan te raden de bladeren af en toe te benevelen met een plantenspuit.

Witte geraniums

Witte geraniums produceren prachtige kleine witte bloemen. Ook is deze plant vrij eenvoudig te verzorgen, waardoor deze in ons land erg populair is. De plant gedijt het beste bij genoeg water. Zorg ervoor dat je de witte geranium op warme zomerdagen twee keer per dag water geeft. Daarnaast dient de grond van de geranium licht vochtig te zijn. Waar je de geranium het beste kunt neerzetten, is afhankelijk van de bloemsoorten. Sommigen doen het juist goed in de volle zon, terwijl andere geraniums meer baat hebben bij schaduw. Ook hebben geraniums diverse bloeiperiodes. Met witte geraniums heb je in elk geval een vrij makkelijke en mooie plant in huis.

Voor welke prachtige witte bloemen kies jij?

Recente blog artikelen