Het leukste uitje voor de zomer: naar de pluktuin

Pluktuin image 01

Samenvatting Artikel

Het is zomervakantie en dus ben je op zoek naar een leuk dagje uit, maar wat moet je deze zomer gaan doen met de kids? Op een gegeven moment hebben ze ook wel elke stad in Nederland gezien. Wij hebben een leuk idee voor je! Ga eens een dagje naar de pluktuin. De pluktuin is leuk voor zowel jong als oud. Je kunt verschillende bijzondere bloemen bekijken in de pluktuin. En het mooiste van allemaal: je mag deze bloemen ook helemaal zelf plukken en mee naar huis nemen. Daarnaast beperkt de pluktuin zich niet alleen tot de zomer. Je kunt het hele jaar door verschillende seizoensbloemen bezichtigen in de pluktuin. 

Hoe werkt de pluktuin?

Het principe van de pluktuin is heel simpel: je mag zelf bloemen plukken in een tuin die vol staat met verschillende soorten bloemen. Bij aankomst meld je je bij de balie waar je een emmer met water en een knipschaar kunt ophalen. Vervolgens wordt je naar een stuk land gebracht waar je de vrijheid hebt om zelf bloemen te plukken. Dit doe je met behulp van de knipschaar. Met deze schaar kun je makkelijk de bloemen van de plant knippen, en deze schaar zorgt er ook voor dat je de plant niet beschadigd. 

Je mag de bloemen die je hebt geplukt mee naar huis nemen. Zo heb je een mooi aandenken aan deze bijzondere dag. Daarnaast zijn deze bloemen lang houdbaar. Met de juiste verzorging kunnen ze wel 3 weken goed blijven in de vaas. 

Veel meer dan een pluktuin

De pluktuin is veel meer dan alleen een dagje bloemen plukken. Zo worden er vaak diverse workshops aangeboden bij de pluktuin. Je hebt zowel volwassenen workshops als workshops voor kinderen. Je leert hier onder andere hoe je mooie bloemstukken kunt maken en kinderen krijgen veel geleerd over verschillende bloemen. Voordat je begint aan de workshop mag je de bloemen eerst zelf plukken in de pluktuin. Het kan voorkomen dat er niet voldoende bloemen zijn voor iedereen. In dit geval worden de bloemen ingekocht bij de lokale kwekers. Zo ben je er dus altijd zeker van dat je met verse bloemen aan het werk bent. 

Verder dient de pluktuin ook als horecagelegenheid. Zo is er vaak een restaurant waar je heerlijk kunt dineren na een lange dag in de pluktuin. Hier worden vaak gerechten geserveerd die zijn bereid met producten uit de streek. Je kunt in de pluktuin dus echt de lokale cultuur ontdekken en proeven. 

Theetuin

De meeste pluktuinen hebben vaak ook een theetuin. Hier kun je genieten van een lekkere kop koffie of thee terwijl je je bevindt tussen de sierlijke bloemen van de pluktuin. Daarnaast is de theetuin ook een plek waar je evenementen kunt organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld je verjaardag vieren in de theetuin, een reünie organiseren of een kinderfeestje vieren. Deze evenementen worden vergezeld met lekkere lokale hapjes en drankjes die door de theetuin worden geserveerd.

Recente blog artikelen