Alles over seizoensbloemen

Seizoensbloemen

Samenvatting Artikel

Een mooie bos bloemen staat in elk huis wel goed. Daarnaast worden veel mensen blij van bloemen. Je kunt eindeloos variëren met bloemen, er zijn ontelbaar veel verschillende bloemsoorten op de markt, dus voor iedere liefhebber zit er altijd wel wat leuks tussen.

Elke seizoen heeft weer een ander aanbod aan bloemen. In de winter is het bijvoorbeeld populair om verschillende kerststukken in huis te hebben, terwijl het voorjaar juist bekend staat om kleurrijke tulpen.

In dit artikel leggen we je alles uit dat je moet weten over seizoensbloemen. Zo kom je erachter wat de mooiste bloemen zijn voor de zomer en welke trends omtrent bloemen er in het volgende seizoen aankomen.

Winterbloemen

De wintermaanden zijn donker en koud, daarom kun je wel wat extra gezelligheid gebruiken in deze maanden. Er zijn dan ook veel kleurrijke bloemen beschikbaar in de winter die zeer sfeervol in je huis staan. 

Bij winterbloemen denk je natuurlijk meteen aan de krokus. Het lijkt eigenlijk op een bloem die je in de lente of zomer zou verwachten, en dat maakt deze bloem nu perfect geschikt voor de winter. Deze bloem kan namelijk goed tegen koude temperaturen en brengt zomerse tinten in je huis. De mooie paarse en witte kleuren van deze bloem geven een vrolijk aanzicht.

Lentebloemen

In de lente staat alles in de bloei, de dagen worden weer langer en de zon begint meer te schijnen. Dit geeft je veel energie en de meeste mensen willen dan ook graag hun huis opfleuren. Daar hoort natuurlijk ook een mooie bose lentebloemen bij. 

Wie denkt aan de lente, denkt natuurlijk ook meteen aan tulpen. Deze sierlijke bloemen komen in veel verschillende kleuren voor en zijn het eerste teken van de start van de lente. Een mooie bos tulpen misstaat dan ook niet in je woonkamer. Met een bos Hollandse tulpen uit de pluktuin, haal je de lente in je woonkamer. 

Verder zijn viooltjes kleurrijke bloemen die met de lente worden geassocieerd. Deze bloemen komen in het geel, paars en wit voor en zijn ook goed bestendig tegen vorst. Dit zorgt ervoor dat deze bloemen ook mooi buiten in de tuin staan. 

Zomerbloemen 

De zomer is de warmste periode van het jaar en ook de periode waarin je het meest buiten zit. Een tuin met sierlijke bloemen is dan ook geen overbodige luxe als je vaak buiten zit. De vraag is alleen welke bloemen het beste je zomerse tuin sieren. 

Lavendel is een goede keuze voor in de tuin, want deze bloemen zien er niet alleen heel mooi uit, maar de bloemen ruiken ook nog eens heel lekker. Met de mooie paarse kleuren van lavendel haal je zomerse tinten in huis. 

Bovendien kun je ook kiezen voor een bloem die iets minder vaak wordt geplant in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan zonnebloemen. Deze grote en gele bloem trekt goed de aandacht in je tuin en is ook populair bij verschillende dieren. Als je dus graag meer dieren in je tuin wilt zien, dan zijn zonnebloemen ideaal. 

Herfstbloemen 

Herfst is een seizoen met verrassende weersomstandigheden. De herfst begint met zomerse temperaturen, maar over de weken wordt het weer steeds kouder en beginnen de blaadjes van de bomen te vallen. Het is dan ook een leuk idee om je bloemen aan te passen aan deze seizoen veranderingen. 

Echte herfstbloemen zijn bijvoorbeeld chrysanten. Deze bloemen hebben mooie structuren en felle kleuren die mooi aansluiten op het herfstbeeld. Je moet deze bloemen wel al in de zomer aanplanten als je ervan wilt genieten in de herfst. Bovendien hoef je deze bloemen niet per se in de tuin de planten. Je kunt ook bij de bloemist een mooie bos chrysanten voor in huis kopen.

Recente blog artikelen