De 5 bloemen die je gemakkelijk zelf kunt drogen

droogbloemen 06

Samenvatting Artikel

Ontdek onze droogbloemen ideeën

Op zoek naar droogbloemen ideeën? Droogbloemen zijn helemaal in. En dat is niet voor niets, want deze bloemen geven jouw interieur een frisse oppepper. De verwachting is dat deze trend nog wel even zal blijven. Je kunt nu meteen naar de winkel gaan om droogbloemen te kopen, maar het is nog veel leuker om deze zelf te maken. Wij voorzien je van diverse droogbloemen ideeën, zodat je weet welke 5 bloemen je eenvoudig zelf kunt drogen.

Lavendel

Onder de droogbloemen ideeën is lavendel toch wel een van de meest populaire droogbloemen. Vroeger werden er al gedroogde takjes lavendel in de linnenkast gelegd. Deze takjes geven een heerlijke geur af. Tegenwoordig worden de takjes meer gebruikt om het huis op te fleuren. Als je net lavendel hebt geplukt, kun je deze het beste op een schaal in een goed geventileerde kamer leggen. Na een paar dagen zijn de bloemen droog en kun je ze mooi in een vaasje neerzetten.

Gipskruid

Gipskruid is een prachtige bloem om te drogen. Je kunt een bosje gipskruid ondersteboven op een donkere plek hangen. Zorg ervoor dat deze plek niet te vochtig is. Denk aan de meterkast of op zolder. Na enkele dagen zijn de takjes droog en kun je ze in jouw interieur gebruiken. Wat je ook kunt doen, is het bosje gipskruid rechtstreeks in een vaasje zetten. Zonder water uiteraard. De bloemen zullen vanzelf drogen en ze zitten dan meteen al in het gewenste vaasje.

Papaverbollen

Papaverbollen zijn het beste te drogen als ze er nog goed uitzien en nog beschikken over een diepe kleur. Zo zullen ze het mooist drogen. We raden je aan de papaverbollen aan het plafond op te hangen totdat de bloemen volledig zijn ingedroogd.

Eucalyptus takken

Wanneer je eucalyptus takken droogt, zullen ze hun kleur lang behouden. Dit betekent dat je extra lang kunt genieten van deze mooie droogbloemen. Het is vrij eenvoudig om eucalyptus te drogen. Je kunt de takken gewoon in een vaas zetten. Maar let op, doe hier geen water in. Mocht je er per ongeluk wel water in gezet hebben, dan is het van belang de natte stukken weg te snijden. Zo voorkom je dat te takken gaan rotten.

Hortensia

Heb je een hortensia in de tuin? Dan kun je ook de grote hortensia knop eenvoudig drogen. Hierbij hang je de afgesneden tak ondersteboven in een warme, droge ruimte. Je kunt hem op zolder hangen, in de meterkast of in de hal. Na een paar dagen zijn de bloemen droog en kun je ze gebruiken om je huis te decoreren.

Aan de slag met onze droogbloemen ideeën

Ga meteen aan de slag met onze droogbloemen ideeën en bezoek je lokale plantenwinkel, tuincentrum of pluk de bloemen uit je eigen tuin. Met deze 5 droogbloemen kun je jouw huis van prachtige decoratie voorzien. Gebruik de bloemen voor een droogbloemenboeket of doe enkele bloemen in een klein vaasje om op de vensterbank neer te zetten. Zoek je meer inspiratie? Lees dan gerust de andere artikelen over droogbloemen op onze website. Wij wensen je veel succes met onze droogbloemen ideeën!

Recente blog artikelen