De ideale afmeting voor de metalen ring bij bloemschikken

bloem ideeën 06

Samenvatting Artikel

Met een metalen ring bloemschikken: zo doe je dat

Wil jij met een metalen ring bloemschikken? Dan is je eigen droogbloemenkrans maken een erg leuke optie. Wij vertellen je wat de ideale afmeting voor de metalen ringen bij bloemschikken zijn en hoe je zelf je eigen droogbloemenkrans maakt. Met een metalen ring bloemschikken wordt met dit stappenplan wel heel eenvoudig. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat heb je nodig?

Voordat je met een metalen ring gaat bloemschikken, zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. Hierbij kun je denken aan: – Verschillende droogbloemen: zonnestrobloemen, lavendel, tarwe en distel zijn goed te drogen, maar je kunt ook voor gipskruid kiezen. – Een metalen ring – Bloembinddraad – Kniptang – Bloemenschaar

Welke metalen ring is voor bloemschikken geschikt?

De ideale afmeting voor de metalen ring bij bloemschikken is afhankelijk van je voorkeur. Wil je een kleine krans maken of gaat je voorkeur uit naar een grotere krans? Je hebt in elk geval de keuze uit de volgende maten metalen ringen: – Ring 20 cm – Ring 30 cm – Ring 60 cm

1. Sorteer je bloemen

Als je met een metalen ring gaat bloemschikken, dien je eerst je bloemen te sorteren. Haal ze uit het boeketje en leg ze gesorteerd op tafel. Met een speciale knijptang die geschikt is voor ijzer knip je bloembinddraad van 15 cm af.

2. Maak bundeltjes droogbloemen

Pak enkele droogbloemen bij elkaar en maak hier kleine bundeltjes van. Hiervoor gebruik je het bloembinddraad. Wissel de kleuren en vormen bloemen met elkaar af. Knip vervolgens de uiteinden van de stelen bij.

3. Maak de compositie

Zorg ervoor dat je in totaal 4 bundeltjes maakt, maar nog wel droogbloemen over hebt waarmee je de krans kunt opvullen. Leg vervolgens de bundeltjes op de metalen ring zoals je ze wenst te bevestigen.

4. Bevestig de bloembundels

Bevestig de bloembundels aan de metalen ring. Dit doe je door ze stevig om te wikkelen met bloembinddraad.

5. Verberg het bloembinddraad

Verberg nu het bloembinddraad. Dit doe je door hier losse droogbloemen overheen te plaatsen.

6. Werk de bloemenkrans af

De laatste stap is het netjes afwerken van de bloemenkrans. Hierbij knip je de uitstekende stelen en uiteinden van het bloembinddraad af. Je bloemenkrans is nu klaar om op te hangen in je huis. Hang hem op aan de ring of bind er een mooi lint of touwtje aan vast.

Ga ook met een metalen ring bloemschikken

Je weet nu precies hoe je met een metalen ring kunt bloemschikken en een prachtige droogbloemenkrans kunt maken. Ben je op zoek naar meer ideeën over bloemschikken met een metalen ring? Op Pinterest en Instagram kun je veel inspiratie vinden. Natuurlijk kun je ook al onze andere artikelen over bloemen op onze website lezen. Bij ons vind je veel informatie over droogbloemen en diverse andere bloemen. Kies er ook voor om met een metalen ring te bloemschikken en maak de mooiste creaties. Wij wensen je veel succes met het maken van je eigen droogbloemen krans! 

Recente blog artikelen