Inspiratie en tips over bloemschikken

bloemschikken 02

Samenvatting Artikel

Bloemschikken: zo doe je dat

Bloemschikken is niet altijd even makkelijk. Het kan zijn dat je net de prachtigste bloemen in vaas hebt gezet en erachter komt dat er diverse gaten tussen het boeket zitten. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat bloemschikken een stuk eenvoudiger wordt. Lees snel verder voor meer informatie over het schikken van bloemen.

De stelen verdelen

Voordat je gaat bloemschikken, is het van belang de stelen te verdelen. Zo zorg je ervoor dat je straks goed voorbereid aan de slag kunt. Je kunt de stelen het beste in drie groepen verdelen: zachte stelen, stevige halflange stelen en stevige lange stelen. Heb je dit gedaan? Dan wordt het tijd voor de volgende stap.

Start met de halflange stelen

Start altijd met de halflange stelen. Hiermee creëer je de basis voor jouw boeket. Verwijder al het overtollig bladgroen alvorens je de stelen in de vaas gaat zetten. Je verwijdert al het blad wat in de vaas terecht zal komen. Dit zorgt ervoor dat het water niet snel zal vervuilen. Je kunt er als je dat mooier vindt ook meer vanaf halen. Snijd de stelen altijd schuin af, zodat de bloemen het water goed kunnen opnemen.

Kruis de stelen als je ze in de vaas plaatst

Als je de stelen in de vaas plaatst, is het belangrijk deze te kruisen. Je plaatst een middellange steel met de onderkant van de steel tegen de bodem. De rest van de steel moet je tegen de bovenkant van de vaas laten leunen. Wat je vervolgens ziet, is dat de steel schuin staat. Vervolgens doe je dit in spiegelbeeld met een andere middellange steel, waardoor er een kruis zal ontstaan.

Zorg ervoor dat je de vaas een halve slag draait

Draai de vaas en halve slag en plaats vervolgens de andere middellange stelen over de stelen die je net in de vaas hebt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de stelen los van de vaas komen te staan, waardoor er een frame ontstaat. Hierdoor heeft elke bloem genoeg ruimte om tot bloei te komen. Belangrijk is om je vaas te blijven draaien en de stelen te blijven kruisen totdat je geen stelen meer hebt. Het is leuk om hierbij verschillende kleuren af te wisselen, voor een sfeervol effect.

Plaats vervolgens de zachte stelen

Je gaat nu de zachte stelen tussen de takken plaatsen. Laat ze tegen de andere stelen leunen. zodat ze rechtop staan. Wil je een uniek boeket maken, dan kun je de zachte stelen plaatsen aan de randen van de vaas. Hierdoor hangen ze er mooi langs, wat jouw bos een prachtige aanblik geeft.

Steek de langere stelen in de vaas

De laatste stap is de langere stelen tussen de andere stelen steken. Verdeel deze goed over de bos, zodat deze meer volume krijgt. Gefeliciteerd, je hebt nu je eigen boeket samengesteld! Wil je meer weten over bloemschikken of bloemen? Lees dan ook eens de andere blogs op onze website.

Recente blog artikelen