Droogbloemen in vaas: een aanwinst voor je tafel

droogbloemen 07

Samenvatting Artikel

Droogbloemen in een vaas zijn een echte aanwinst voor je tafel. Geef je binnenkort een etentje voor vrienden of familie? Dan mag een droogboeket zeker niet ontbreken op tafel. Droogbloemen zijn helemaal van nu en geven de ruimte een zachte en warme uitstraling. Wij vertellen je hoe je met droogbloemen in een vaas jouw tafel kunt opfleuren en hoe je droogbloemen verder kunt toepassen op tafel.

Een droogbloemen boeket op tafel

Droogbloemen in een vaas zijn een ware eyecatcher. Je kunt er speciaal voor kiezen om droogbloemen op tafel te plaatsen voor het etentje wat op de planning staat of langdurig droogbloemen op tafel zetten. Omdat droogbloemen lang meegaan, heb je hier veel meer plezier van dan een normale bos bloemen. Ook zijn ze makkelijker te onderhouden. Heb je een grote eettafel? Kies dan voor een groot boeket, zodat deze er echt uitspringt. Wanneer je een kleinere eettafel hebt, kun je het beste voor een kleiner boeket droogbloemen in een vaas kiezen. Zo houd je voldoende ruimte over op de eettafel en kun je hem toch decoreren met iets moois.

Kleine vaasjes bloemen bij elkaar

Je kunt kiezen voor een mooi boeket droogbloemen in een vaas voor op de eettafel, maar ook kleinere vaasjes droogbloemen in het midden van de eettafel neerzetten. Kies voor glazen, transparante vaasjes om een prachtig effect te creëren. Wil je net iets verder gaan, dan kun je de vaasjes ook op een dienblad neerzetten. Je kunt ook kiezen voor verschillende soorten vazen in diverse kleuren. Zo krijg je een bijzonder geheel. Zorg er echter wel voor dat de compositie niet te druk oogt.

De tafel decoreren met droogbloemen

Je kunt niet alleen droogbloemen in een vaas op tafel plaatsen, maar ook je eettafel met droogbloemen decoreren. Erg leuk als je een groot gezelschap verwacht en je tafel op en top wilt versieren. Plaats mooie servetten naast de borden en voeg hier wat gipskruid aan toe. Dit doe je door wat takjes gipskruid bij elkaar te binden en op de servetten te leggen. Je kunt uiteraard ook kiezen voor eucalyptus of bloemen in een andere kleur. Je kunt zo heel eenvoudig jouw tafel nét wat sfeervoller maken. Kies er bijvoorbeeld voor om enkel witte bloemen te kiezen om de tafel mee aan te kleden. Wat je ook kunt doen, is kleine transparante vaasjes kopen waar je takjes droogbloemen in zet. Leg de droogbloemen ook her en der op tafel neer. Maak een mooie baan in het midden van bijvoorbeeld eucalyptus en voeg wat bloemstelen toe. Je kunt ook nog de stelen eraf knippen en enkel de bloemtoppen her en der los op tafel neerleggen.

Kies voor droogbloemen in een vaas

Kies ook voor droogbloemen in een vaas en aanschouw de gezellige sfeer die er op jouw eettafel ontstaat. Wil je meer weten over droogbloemen? Lees dan ook eens onze andere artikelen.

Recente blog artikelen