Alles over kunstbloemen

droogbloemen 03

Samenvatting Artikel

Kunstbloemen: hoe worden ze gemaakt en wat zijn de voor- en nadelen?

Overweeg jij kunstbloemen te kopen voor in huis? Kunstbloemen zijn weliswaar niet echt, maar kunnen de sfeer in jouw woning wel degelijk omhoog halen. Deze bloemen hebben dan ook diverse voor- en nadelen. Wij vertellen je welke dat precies zijn en hoe deze bloemen worden gemaakt. Lees snel verder voor alles over kunstbloemen.

Het maken van kunstbloemen

Kunstbloemen worden gemaakt van kunststoffen. Hierbij draait alles om de kleur, vorm en textuur van de bloem en de bladeren. Wanneer een bloem iets te egaal is of het blad iets te dikke sprieten heeft, kan dit er al voor zorgen dat je meteen ziet dat de bloemen niet echt zijn. Bij veel imitaties zie je nog steeds snel dat de bloemen gemaakt zijn van kunststoffen, omdat het nog altijd lastig is om de fijne structuur van het blad na te maken. Bloemen van kunststof bestaan vaak uit losse onderdelen, zoals stelen, bloemblaadjes en de bladeren. Nadat al deze onderdelen gemaakt zijn, worden ze aan elkaar bevestigd. Vaak wordt er in de stelen ijzerdraad verwerkt, zodat de kunstbloem ook in een mooi boeket te schikken is of kan buigen naar een andere decoratieve vorm. Waar de goedkope nep bloemen geneigd zijn om bladeren te verliezen, is het duurdere kunstbloemen boeket vaak met zorg in elkaar gezet.

De voordelen van kunstbloemen boeket

Een kunstbloemen boeket heeft diverse nadelen. Daar waar echte bloemen na een week vaak al zijn vergaan, blijven kunstbloemen voor eeuwig mooi. Ze vallen niet uit, gaan niet schimmelen en ook heb je geen last van stinkend water of een sterke geur. Ook brengt het boeket veel sfeer in de ruimte. Kunstbloemen zorgen voor veel gemak. Goede nep bloemen zijn nauwelijks van echte bloemen te onderscheiden, waardoor ze er altijd mooi verzorgd uitzien. En dat zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Ook is het een hygiënische keuze om een een kunstbloemen boeket te plaatsen in ziekenhuizen, praktijken en klinieken. Hier moet alles zo schoon mogelijk zijn en een nep bloemen voldoen hier geheel aan. De prijs is tevens zeer scherp. De bloemen zijn weliswaar duurder dan echte bloemen, maar hier staat tegenover dat ze lang meegaan.

De nadelen van nep bloemen

Toch zijn er ook enkele nadelen aan kunstbloemen. Veel namaak bloemen zien er overduidelijk nep uit. Ook deze kunnen decoratief zijn, maar als je natuurgetrouwe bloemen wilt, moet je goed op zoek. Ze zijn er namelijk zeker. Ook is er een kans dat de nep bloemen na verloop van tijd verkleuren door het licht. Het is dan ook niet aan te raden om het kunststof boeket in het volle zonlicht te zetten. Een ander nadeel is dat de natuurlijke eigenschappen ontbreken. Zo hebben nep bloemen geen overheerlijke geur. Sommige echte planten hebben een luchtzuiverende werking. Dat voordeel mis je als je voor bloemen van kunststof kiest. Het is dan ook van belang om bij de aankoop van een kunstbloemen boeket te letten op de materialen die hiervoor gebruikt zijn. Dit weegt echter niet op tegen de vele voordelen.

Recente blog artikelen