Alles over rozen

rozen

Samenvatting Artikel

Wat zijn rozen en hoe kun je ze het beste verzorgen?

Het rozenboeket is misschien wel het meest populaire boeket om te geven. Rozen staan symbool voor de liefde en zijn onder andere populair om hun diverse uitvoeringen. Niet alleen in huis staan ze werkelijk prachtig. Je kunt ze ook een mooie plek geven in je tuin. Om optimaal te genieten van je rozen, is het van belang deze goed te verzorgen. Wij vertellen je alles over het rozenboeket, hoe je rozen kunt planten en deze van de beste verzorging kunt voorzien. Lees snel verder voor meer informatie.

Rozen planten

Zelf een rozenboeket maken met eigen rozen? Het hele jaar door kun je rozen planten. Het beste kun je een plekje uitzoeken waar de zon veel op schijnt. De grond moet vochtig genoeg zijn, maar niet te vochtig. Zorg ervoor dat je het plantgat ruim genoeg maakt en doe hier wat speciale voedzame rozengrond in. Plant vervolgens de roos met kluit en al in het gat en geef hem vooral de eerste weken voldoende water. Dit zorgt ervoor dat de roos zich goed zal hechten aan de nieuwe plek. Na verloop van tijd zullen er meerdere prachtige rozen ontstaan die heerlijk ruiken en kun je ze plukken voor je eigen rozenboeket.

Rozen verzorgen

De verzorging van rozen is iets waar je zeker aandacht aan moet besteden. Zo moet de grond niet te zuur, te nat of te droog zijn. Maak geen gebruik van aaltjes, omdat ze de groei van de rozen kunnen benadelen en de conditie van de grond hierdoor achteruit gaat. Spit twee steken diep en doe oude koemest in het plantgat. Zorg er hierbij voor dat de wortels niet direct in de mest staan. De roos dient met natte wortels te worden geplant. In de winter is het aan te raden de stam van de roos aan te aarden. Het snoeien van de rozen is erg belangrijk en kun je het beste na de winter doen. Hierbij moeten de dode takken en wilde scheuten gesnoeid worden. De dikke takken kun je tot ong. 10 centimeter terugsnoeien. Heb je klimrozen? Dan kun je deze het beste niet te vaak snoeien. Het dode hout moet je echter wel wegsnoeien. Na de bloeiperiode, kan ook het oude hout teruggesnoeid worden.

Maak je eigen rozenboeket

Kies ervoor om je eigen rozenboeket te maken met de rozen in je tuin. Er is niets leuker dan zelfs geplukte bloemen in een vaasje te zetten. Je kunt de rozen ook met andere bloemen in je tuin combineren om er een mooi wildbloemen boeket van te maken. Zet het vaasje in de vensterbank neer, op de eettafel of in de keuken en je hebt een prachtige eyecatcher. Zoek je inspiratie voor een mooi boeket met rozen? Neem dan eens een kijkje op platformen zoals Pinterest en Instagram, waar je de mooiste afbeeldingen kunt vinden. Je kunt uiteraard ook onze andere artikelen lezen voor nog meer ideeën over het rozenboeket. 

Recente blog artikelen