Hooikoorts? Deze bloemen kun je wel in huis zetten

Hooikoorts uitgelichte afbeelding 02

Samenvatting Artikel

Bloemen die voor minder hooikoortsklachten zorgen

De lente is een prachtig seizoen! Het begint weer wat zonniger te worden, er worden nieuwe diertjes geboren en de bloemen bloeien volop. Echter zijn er ook mensen voor wie de lente wat minder aangenaam is, omdat ze last hebben van hooikoorts. Zowel in het voorjaar als in de zomer zitten er veel pollen in de lucht. Deze zorgen voor diverse symptomen van hooikoorts, waaronder een verstopte neus, pijnlijke keel, tranende ogen of hoofdpijn. Misschien denk je dat het daarom niet verstandig is om bloemen in huis te plaatsen, maar niets is minder waar. Er zijn ook bloemen die over een laag aantal pollen beschikken of bloemen waarbij de pollen op een andere manier worden verspreid. In dit artikel vertellen wij je welke bloemen je het beste in huis kunt plaatsen als je last hebt van hooikoorts. Lees snel verder en ontdek meer!

De roos

De roos is misschien wel de bekendste bloem die er is. Deze klassieker is zowel populair in tuinen als in boeketten. Je hebt ze klein, groot, met geur, zowel met als zonder deuren en zowel met een enkele knop als meerdere knoppen. En groot voordeel van rozen is dat ze slechts een kleine hoeveelheid pollen loslaten. Wanneer je zeker wilt weten dat je geen last van hooikoorts krijgt, kun je het beste kiezen voor een variant waar de blaadjes het dichtst op elkaar zitten. Hierdoor zullen pollen minder snel worden verspreid. Geurende rozen kun je het beste links laten liggen. Deze zorgen namelijk snel voor een allergische reactie.

De pioenroos

Pioenen verspreiden net zoals rozen niet hun pollen door de lucht. Wat de bestuiving betreft zijn ze dan ook afhankelijk van insecten en vogels. Pioenrozen zijn dan ook uitermate geschikt voor op tafel in huis.

De dianthus

De dianthus is een bekende snijbloem die niet snel voor allergische reacties zal zorgen. Deze bloemen beschikken over mooie geplooide bloemblaadjes en zijn perfect voor in een mooi boeket op tafel. Je hebt ze in verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een boeket is dat precies bij jouw interieur past.

De hortensia

De hortensia wordt door insecten bestoven en is daarmee een veilige bloem wat betreft pollen. Van deze grote volle bloemen wordt iedereen vrolijk. De hortensia staat perfect in de tuin en geeft deze net wat extra’s. Je vindt hortensia’s in diverse prachtige kleuren. Kies bijvoorbeeld voor roze of blauwe hortensia’s of ga voor hortensia’s in een witte kleur.

De zonnebloem

Er zijn specifieke types zonnebloemen die hypoallergeen zijn. Hierbij zijn de pollen te zwaar en te groot om door de lucht te worden verstuift. Mocht je met hooikoorts te maken hebben, dan is het alsnog niet aan te raden lekker aan deze bloemen te gaan ruiken. Reguliere zonnebloemen zijn niet aan te raden voor mensen die last hebben van hooikoorts. Vraag dan ook bij de bloemist naar de hypoallergene variant.

De tulp

De tulp is een prachtige bloem en geschikt voor mensen met hooikoorts. Doordat de blaadjes van de tulp dicht op elkaar staan, zullen de pollen niet door de wind worden verspreid.

De hibiscus

De hibiscus produceert zware pollen. Deze pollen kunnen niet worden verspreid door de wind, wat maakt dat je geen last zal ervaren van allergische reacties. De hibiscus staat werkelijk prachtig in iedere tuin en geeft deze een warme en gezellige uitstraling.

Welke bloemen neem jij in huis? Lees ook onze handige tips om je bloemen te verzorgen.

Recente blog artikelen