Handige tips om je bloemen te verzorgen

bloemen ideeën 05

Samenvatting Artikel

Ontdek onze handige bloemen verzorgen tips

Bloemen verzorgen tips nodig? Bloemen zijn werkelijk geweldig en voegen echt iets toe aan je interieur. Om zo lang mogelijk van je bloemen te genieten, hebben wij een aantal handige tips voor je zodat je jouw bloemen optimaal kunt verzorgen. Lees snel verder voor onze bloemen verzorgen tips.

Zorg altijd voor schoon water

Een van de belangrijkste bloemen verzorgen tips is dat je altijd voor schoon water moet zorgen. Zet de bloemen na aankoop dan ook zo snel mogelijk in het water. De vaas dien je vooraf goed schoon te maken. Zo is deze geheel vrij van bacteriën van een vorig boeket. Je kunt de vaas met chloor schoonmaken of een biologisch schoonmaakproduct gebruiken. Doe speciaal voedsel voor bloemen in een vaas en vul deze voor tweederde met lauw, niet te warm water.

Snijd de bloemen schuin af

Wanneer je de vaas klaar hebt staan, kun je beginnen met het snijden van de bloemen. Staan de bloemen langer dan een paar minuten zonder water, dan droogt het onderste gedeelte uit. Daarom kun je de bloemen het beste schuin afsnijden met een mes. Als je mes niet scherp genoeg is, kunnen bacteriën zich ophopen in de rafelende wond. Zorg er daarom dat de bloemen zo strak mogelijk worden afgesneden in een hoek van ongeveer 45 graden. Houd de bloemen in de hand bij het snijden. Als de stelen te dik zijn om te snijden, kun je ze met een snoeischaar aanknippen. Plaats de afgesneden bloemen binnen een minuut in een met water gevulde vaas zodat de wond niet uitdroogt.

Verwijder bladeren uit de vaas

Zorg ervoor dat er geen bladeren in de vaas zitten. Verwijder het blad dat aan de steel zit, zodat dit niet wordt ondergedompeld en haal bladeren die per ongeluk in de vaas terecht zijn gekomen weg. Zo kunnen bacteriën zich ook niet vermenigvuldigen en zullen de stelen niet gaan rotten. Hierdoor blijven de bloemen nog langer mooi.

Verzorg slap hangende bloemen

Bloemen die slap gaan hangen komen wel eens voor. Soms kan het zijn dat de knop te rauw van de plant gehaald is door de kweker, waardoor deze zich niet voldoende tot bloem heeft kunnen ontwikkelen. Hierdoor zal de bloem zich niet goed openen. Het beste wat je kunt doen, is de slap hangende of niet open komende bloemen strak in een krant rollen en deze opnieuw aansnijden. Plaats ze vervolgens in warm water waar je ze ongeveer een uur in laat trekken. Eventueel kun je dit na een uur herhalen. Als de bloemen niet zijn opgetrokken, kun je het beste even teruggaan naar je bloemist.

Koop bloemen direct in een vaas

De laatste tip: neem zelf je eigen vaas mee en laat je bloemen hier meteen in plaatsen door je lokale bloemist. Dit scheelt je zelf een hoop werk en je kunt je nieuwe bloemen thuis meteen een plekje geven. Het enige wat je thuis nog hoeft te doen, is het water af en toe bijvullen. Meer bloemen verzorgen tips lezen? Bekijk ook eens onze andere artikelen! 

Recente blog artikelen