Welke bloemen kun je eten?

Bloemen eten afbeelding 01

Samenvatting Artikel

Wij zetten de lekkerste eetbare bloemen voor je op een rijtje

Ben jij benieuwd welke bloemen je kunt eten? Eetbare bloemen worden veel gebruikt om borden mooi mee op te maken. Ze geven een gerecht net even wat extra smaak, kleur en kunnen bovendien je gezondheid verbeteren. Er zijn diverse soorten eetbare bloemen, maar niet alle bloemen kun je eten. Er zijn namelijk ook giftige bloemen. Wij zochten uit welke bloemen je kunt eten en hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek welke bloemen er veel worden gebruikt in diverse gerechten.

Gardenia

De gardenia is een prachtige witte bloem die veel lijkt op een roos. De bloem heeft een zachte en ietwat zoete smaak en worden veel gebruikt in diverse gerechten. Pluk je de gardenia zelf, dan is het aan te raden dit net na het ochtenddauw te doen, voor de zon erop gaat schijnen. De gardenia is dan namelijk het lekkerst.

De pioenroos

De bloemen van de pioenroos kun je eten. De wortels en bladeren niet, omdat je hierdoor last kunt krijgen van je maag. Je kunt de bloemen van de pioenroos enkel eten als je ze kookt. De pioenroos werd in vroegere tijden al veel gebruikt als medicijn tegen diverse ziektes en aandoeningen zoals epilepsie, reuma en huidaandoeningen.

Rozen

De geur van rozen is iets wat we allemaal wel kennen. En de prachtige rozenblaadjes kun je zelfs ook eten. Rozenblaadjes hebben een subtiele rozensmaak. Zowel rode, roze als witte en gele rozen zijn eetbaar. Je kunt ze in je thee doen, je toetje ermee versieren of door de jam strooien.

Violen

Violen worden het meest gebruikt in maaltijden. Deze eetbare bloemen beschikken over een milde smaak, zijn klein en je kunt ze eenvoudig zelf houden. Wel is het van belang ervoor te zorgen dat ze niet worden bespoten. Zo kun je ze lekker door je maaltijden doen zonder je zorgen te hoeven maken dat je schadelijke stoffen binnenkrijgt.

Kamperfoelie

De kamperfoelie is ook wel een slingerplant die licht van kleur is. Deze plant groeit rond andere bloemen, planten en bomen. Als je verse kamperfoelie thee maakt, kan dit helpen tegen een zere keel. Ook krijgt de thee een heerlijk zoete smaak. Je kunt de eetbare kamperfoelie goed combineren met wijn of boter. Zorg ervoor dat je de bessen van de kamperfoelie niet eet. Deze zijn namelijk giftig.

Tropaeolum

De tropaeolum is een mooie eetbare bloem, die ook wel de Oost-Indische kers wordt genoemd. Deze bloem heeft doorgaans een felle rode, oranje of gele kleur en is perfect om je bord op een kleurrijke manier mee te versieren. De tropaeolum wordt veel gebruikt voor salades en heeft een ietwat radijsachtige en pittige smaak. Ga jij ook eens een heerlijke salade maken met deze bloem?

Je weet nu welke eetbare bloemen er zoal zijn. Ga eens online op zoek naar lekkere recepten met bovengenoemde bloemen en probeer deze bloemen in een salade of maak er je bord mooi mee af.

Recente blog artikelen