Welke droogbloemen zijn geschikt voor een droogboeket?

droogbloemen

Samenvatting Artikel

Een boeket droogbloemen samenstellen doe je met deze bloemen

Wil je een boeket droogbloemen samenstellen, maar weet je niet precies met welke bloemen je dit het beste kunt doen? Wij vertellen je welke bloemen hier het meest geschikt voor zijn. Droogbloemen zijn populairder dan ooit, waar veel interieurwinkels natuurlijk op inspelen. Echter zijn de meeste droogboeketten vrij duur. Het is dan ook goedkoper en zelfs leuker om deze zelf te maken. Lees snel verder om te weten te komen met welke bloemen je een boeket droogbloemen kunt maken.

Boeket droogbloemen duurder in de winkel

Je komt een boeket met droogbloemen in vrijwel elke winkel en webshop tegen. Wij hebben al verteld dat deze bloemen best duur kunnen zijn. Zo kost een medium bos droogbloemen vaak al meer dan 40 euro. Dat kan natuurlijk veel goedkoper door zelf verse bloemen te kopen of te plukken in het wild. Je kunt uiteraard ook even bij een pluktuin langsgaan, om bloemen uit te zoeken voor je eigen droogboeket.

Voor jouw boeket droogbloemen zijn deze bloemen geschikt

Voordat je een boeket droogbloemen gaat maken, is het van belang te weten welke bloemen je hiervoor nodig hebt. Lang niet alle bloemen zijn hier namelijk voor geschikt. Sommige stelen zijn te slap of te breekbaar om te laten drogen of bevatten te veel vocht. Het beste kun je dan ook kiezen voor bloemen met houtachtige stelen. Dit zijn doorgaans ook de bloemen die je tijdens het schikken van de bloemen lastiger schuin kunt afsnijden. De bloemen die wel geschikt zijn om een boeket van te maken, zijn: – Rozen – Zonnebloemen – Fluitenkruid – Papaver – Craspedia – Korenbloemen – Trommelstokjes – Lavendel – Strobloemen – Hortensia’s – Gipskruid – Zeeuwse heide – Engelwortel – Zeeuws knoopje

Bloemen die niet geschikt zijn

Als je een boeket droogbloemen gaat maken, kun je de volgende bloemen beter links laten liggen: – Amaryllissen – Tulpen – Narcissen – Gerbera’s

Het droogboeket maken

Nu je weet welke bloemen wel en niet geschikt zijn om een boeket droogbloemen van te maken is het tijd om aan de slag te gaan. Hiervoor kun je de droogbloemen ophangen, laten drogen en afwachten. Echter kun je sommige bloemen, zoals gipskruid, direct in een vaasje laten drogen. Om droogbloemen zo lang mogelijk mooi te houden, kun je er ook wat haarlak op spuiten. Zo vallen ze minder snel uit.

Aan de slag met jouw boeket droogbloemen

Ga meteen met jouw boeket droogbloemen aan de slag en pluk jouw bloemen in het wild, bezoek een pluktuin of ga eens langs bij de plaatselijke bloemist voor de mooiste bloemen. Wij hopen je inzicht te hebben gegeven in welke bloemen het meest geschikt zijn om te drogen en welke je het beste kunt laten staan. Ga ook eens op internet op zoek naar inspiratie. Hier kun je vaak verschillende mooie combinaties droogboeketten vinden, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt om zelf je boeket samen te stellen. Ook in onze andere blogs vind je volop ideeën. Wij wensen je veel succes met het maken van jouw eigen boeket droogbloemen.

Recente blog artikelen