Alles over snijbloemen

snijbloemen

Samenvatting Artikel

Met een bos snijbloemen kun je jouw interieur een echte oppepper geven. Het fijne aan een boeket bloemen is dat je ze na een tijdje weer kunt vervangen door andere prachtige bloemen. Er zijn diverse soorten snijbloemen die je kunt kiezen voor een boeket. Wij zetten een aantal van deze populaire bloemen voor je op een rijtje. Lees snel verder voor alles over snijbloemen, welke bloemen het meest worden gekozen, welke het langst meegaan en wat de actuele trends zijn.

Populaire snijbloemen

Wat de populairste snijbloemen zijn? Er zijn bloemen die we allemaal kennen en favoriet zijn bij vele mensen. Deze populaire bloemen beschikken vaak over een verscheidenheid aan kleuren en vormen die elk hun eigen uitstraling hebben. Zo kun je ook jouw interieur telkens weer op een andere manier omhoog halen. Populaire bloemen zijn: – Tulpen – Rozen – Gladiolen – Anjers – Zonnebloemen

Lang houdbare bloemen

Het liefst wil je uiteraard dat jouw snijbloemen zo lang mogelijk mooi blijven. Van de volgende bloemen kun je dan ook erg lang genieten, omdat ze zeer sterk zijn: – Anthurium – Chrysanten – Freesia – Alstroemeria

Trend: witte snijbloemen

Witte snijbloemen zijn momenteel de trend. Deze bloemen zijn frisser en neutraler, waardoor ze perfect bij iedere interieurstijl passen. Zo zijn onderstaande bloemen een echte aanrader als je graag sterke witte bloemen in je huis wilt plaatsen. – Gerbera – Pioenrozen – Dahlia – Sneeuwbal Het leuke is dat deze bloemen ook in andere kleuren voorkomen, waardoor je kunt kiezen voor een mix van zowel witte als gekleurde bloemen van dezelfde soort.

Unieke snijbloemen

Zoek je unieke bloemen voor in huis? Dan heb je een ruime keuze uit snijbloemen die een bijzondere uitstraling hebben. Deze geven jouw interieur net wat extra’s. Met een boeket van deze bloemen maak je ongetwijfeld een statement. Leuk als je behoefte hebt aan net even wat anders dan een traditioneel boeket. Dit zijn onze favoriete unieke bloemsoorten: – Calla – Incalelie – Prachtlelie – Bouvardia

Fleur je interieur op met snijbloemen

Kies ook voor het opfleuren van jouw interieur met de mooiste snijbloemen. Welke stijl je ook hebt, je vindt altijd wel bloemen die hier precies bij passen. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende kleuren, vormen en maten bloemen. Kies voor een specifieke bloemsoort of combineren verschillende soorten snijbloemen met elkaar voor een prachtig effect. Bloemen staan niet alleen mooi in je interieur. Ook je gezondheid komen ze ten goede. Wanneer je in een moeilijke tijd zit, kun je jezelf met een mooie bos bloemen weer een beetje opvrolijken. Plaats ze op de eettafel of zet ze op een andere plek waar ze goed gezien worden. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens rond op Instagram en Pinterest. Hier kun je veel foto’s van boeketten vinden. Maak hier een collage van, zodat je precies weet waar je naar op zoek bent en ga hiermee naar de plaatselijke bloemist. Lees ook onze andere blogs voor nog meer ideeën.

Snijbloemen en allergieën

Snijbloemen kunnen een prachtige aanwinst zijn voor elk huis, maar voor mensen met allergieën kunnen ze een bron van frustratie zijn. Veel mensen denken dat snijbloemen allergieën veroorzaken, maar dat is niet altijd het geval. In feite is het stuifmeel van verse bloemen meestal niet het allergeen waar mensen op reageren. Het zijn het sap en andere vloeistoffen die uit de bloemen kunnen ontsnappen die problemen kunnen veroorzaken. Voor mensen met een allergie is het beter om geen bloemen te kopen die langer dan een dag of twee in water hebben gestaan, omdat het stuifmeel dan al is vrijgekomen. Het beste kun je dus kiezen voor verse snijbloemen en laat je die kort staan.

De mooiste snijbloemen

Er zijn zoveel mooie soorten bloemen in de wereld, dat het moeilijk is om een favoriet te kiezen. De bloemenwinkels liggen vaak vol met deze mooie snijbloemen, waaruit jij kunt kiezen:

  • Lelies
  • Rozen
  • Madeliefjes
  • Tulpen
  • Anjers
  • Zonnebloemen
  • Narcissen
  • Gerbera’s

Kortom je hebt veel keuze uit mooie snijbloemen. Wanneer je bij de bloemenwinkel bent, kijk naar de kleuren die je mooi vind en kies op deze manier de mooiste bloemen uit.

Recente blog artikelen