Waaruit bestaat een rouwboeket?

bloemenideeën 01

Samenvatting Artikel

Hoe rouwboeketten worden samengesteld

Wil je weten hoe rouwboeketten worden samengesteld en wat er van belang is bij de samenstelling hiervan? Een rouwboeket is meer dan alleen een boeket bloemen. Om ervoor te zorgen dat de bloemen zo mooi mogelijk zijn voor een begrafenis of crematie, zijn er enkele zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Bij het bestellen van een rouwboeket heb je diverse keuzes. Zo kun je onder andere een speciaal rouwboeket met lint of een prachtig rouwboeket met veldbloemen bestellen. Wij vertellen je hoe een rouwboeket wordt samengesteld en wat het verschil is tussen een rouwboeket en een rouwstuk. Ook lees je welke combinaties bloemen er veel worden gekozen voor rouwboeketten. Lees snel verder voor meer informatie.

Rouwboeketten: de samenstelling 

Rouwboeketten zijn bossen/boeketten die trapsgewijs worden opgemaakt en gebonden. De modellen zijn vrij divers en kunnen dan ook op meerdere manieren worden gemaakt. Zo kunnen de bloemen op groepen worden gebonden of geschikt, maar uiteraard ook door elkaar. Dit kunnen bijvoorbeeld prachtige rozen zijn die worden gecombineerd met veldbloemen, een boeket van mooie zonnebloemen of andere bloemen.

Verschillen rouwboeket en rouwstuk

Een groot verschil tussen rouwboeketten en rouwstukken, is dat een rouwboeket niet van water wordt voorzien. Bij rouwstukken is dit wel het geval. Dit betekent dat een rouwboeket slechts beperkt houdbaar is. Dit hangt echter van diverse factoren af. Denk aan hoe snel de bloemen slap gaan hangen en gaan verwelken, de omgevingstemperatuur, het soort bloemen en hoe lang de bloemen al geen water hebben gekregen. Een rouwboeket kan bij een temperatuur van 16-18 graden ongeveer 6 tot 12 uur mooi blijven. Rouwboeketten worden om deze reden vaak op de dag zelf van de begrafenis of crematie gebruikt. Wanneer er een langere tijd overbrugd moet worden, is het van belang het boeket zo spoedig mogelijk weer in het water te zetten.

Diverse rouwboeketten

Rouwboeketten zijn er in diverse stijlen. Op basis van herinneringen en/of karaktereigenschappen kun je een stijl uitkiezen die precies bij je dierbare past. Denk bijvoorbeeld aan een boeket met veldbloemen. Een rouwboeket met lint is een veel gekozen optie onder de rouwboeketten. Op het lint kan een persoonlijke tekst worden geplaatst, waarbij het mogelijk is om zowel op de rechter als de linker slip een tekst te plaatsen. Je kunt ook een liefdevolle tekst op een kaart zetten.

Kies de mooiste rouwboeketten

Weet jij al welke rouwboeketten je voor je dierbare laat samenstellen? Omdat er zoveel keuze is aan bloemen, kan dit soms best lastig zijn. Gelukkig kun je via internet veel inspiratie vinden. Kijk eens rond op websites van bloemisten of bloemisten die enkel in rouwboeketten gespecialiseerd zijn. Via deze wijze zal je al snel een rouwboeket kunnen vinden dat geheel bij het karakter van jouw dierbare past of zelf een boeket naar wens kunnen laten samenstellen. Ook via onze website bieden wij je meerdere ideeën. Bekijk gerust eens onze andere blogs. Welke stijl je ook kiest, met de mooiste rouwboeketten zorg je ongetwijfeld voor een liefdevol afscheid.

Recente blog artikelen